Cinci pugiliști moldoveni au ieșit în semifinala Campionatului European
Vizualizări: 477 19.11.2020  |   Noutăţi

 

În orașul Budva din Muntenegru, în condițiile pandemiei de COVID-2019 și cu respectarea strictă a unui regulament medical special, aprobat de Confederația Europeană a boxului, 175 de băieți și fete de 17-18 ani din 22 de țări luptă pentru dreptul de a urca pe podium și de a cîștiga medalii. Alte șase țări, din cauza testelor pozitive la COVID depistate în echipă înainte de plecarea, nu au putut veni la campionat. Cîștigînd meciurile din sferturile de finală, trei dintre băieții noștri și două fete au ieșit în semifinala Campionatului European, asigurîndu-și, cel puțin, medalii de bronz și vor lupta cu adversarii lor pentru a accede în finală. Luptele finale vor avea loc pe 22 noiembrie.

 

Mihail Țaranu, care a evoluat la categoria de greutate de 49 kg, a obținut o victorie convingătoare împotriva românului Gheorghe Ghinoiu și va boxa cu ucraineanul Danila Drijak. După victoria împotriva albanezului Cristian Coso, Daniel Slepoi, care boxează în categoria de greutate 52 kg, va lupta în ring cu bulgarul Yasen Radev. Învingîndu-l pe pugilistul din Serbia, Strahinja Karabegovic, Vladislav Gudzi va lupta pentru a ajunge în finală în categoria de greutate 69 kg cu rusul Gherai Așalaev. După ce a cîștigat lupta cu Camila Postauskaite din Letuania, Cristina Chiper se întîlnește cu românca Loredana Marin în categoria de greutate 60 kg. În categoria de greutate grea +81 kg, Daria Cozorez se pregătește pentru luptă cu spaniola Clara Paraiso Martinez.

 

Din păcate, alți patru dintre băieții noștri, care au ieșit în sferturile de finală ale Campionatului European, au cedat rivalilor lor, ocupînd locul cinci. Vitalie Prisacaru în categoria 56 kg, după ce l-a învins pe spaniolul Ibarece Conde Aier, în luptă egală nu l-a putut învinge pe bulgarul Krasimir Djurov. Stefan Vozniacovski în categoria de 60 kg, după ce l-a învins pe polonezul Beniamin Zarjecinîi, a pierdut în fața armeanului Artur Sahakian. În categoria 75 kg, Sveatoslav Voscresenski a cedat macedoneanului Ajhan Ozmen. În categoria de greutate semi-grea 81 kg, rusul Ramadan Dadaev l-a învins pe Valeriu Razmerița.

 

Adrian Bucșa în preliminarii nu a reușit să-l învingă pe cehul Erik Suhi.